TalkRadio Comedy Awards

Op deze pagina vind je alle deelnemers aan de TalkRAdio Comedy Awards welke mogelijk worden gemaakt door AOT events. Na publicatie op deze site worden zij beoordeeld door de deskundige jury. o.a Jennifer Evenhuis en Wouter Monden.

NOTE: Alle inzendingen zijn in Random volgorde geplaatst.

Bert Lacuna: Bert Lacuna is afgestudeerd als filosoof en werkt als expert op het gebied van privacy, maar dat gaat de buitenwereld verder niets aan. Hij houdt van enigszins absurdistische comedy en praat in zijn vrije tijd veel.

Thomas van der Hulst: Geboren in Amsterdam. Owner en founder van Barracuda Productions. Entrepreneur in de entertainment industrie maar ook werkzaam in de IT en de zorg.‘ Deze boomlange komiek laat het publiek telkens weer heel hard lachen’ (van de Barracuda Productions website) .Winnaar van het Utrechts Cabaret Festival 2018.

Sandhya Hemai is een beginnend comedian en de belichaming van het mislukken van de multiculturele samenleving.
Deze geboren en getogen Haagse neemt geen blad voor de mond. In haar grappen combineert ze middels keiharde observaties haar nuchtere Nederlandse kant met haar warme Hindoestaanse achtergrond. Zwarte humor, met een vleugje kerrie.

Mano Szollosi is just a bad joke, making a career out of it: like politicians do. He is right-handed far-leftist ‘sicko’, holding a sickle in one and a microphone in his other hand. Born Jewish but baptized Chaotic. Damn you, auto-correct! …Catholic. He is a Grammar-Nazi, too.

Elisabeth Brugman komt uit Friesland, maar spreekt geen Fries. Gelukkig woont ze nu in Amsterdam, want Engels spreekt ze wel. Na haar studie reisde Elisabeth de halve wereld rond. Niet om zichzelf te vinden, maar gewoon om te chillen en feesten. Helaas kwam ze toch terug met nieuwe inzichten en ambities, namelijk komedie!

Henk van Huisstede (1959) is een Zwolse stand up-comedian, die het vier jaar geleden op z’n heupen kreeg. B ij het Comedyhuis in Utrecht volgde hij in 2016 zowel de zomer- als de herfstcursus. Daarna probeerde hij wat dingen uit op open podia en de reacties waren zo bemoedigend dat hij dacht: Nu of nooit! Hij treedt sindsdien wekelijks op, met veel plezier, en hoopt dat speelplezier ook over te brengen op het publiek.

Leander van Doorn is een vijfentwintigjarige Kempense haan verdwaalt in het moederlijk kiekenkot.

Maarten Vissers. Een reservoir aan creativiteit. Woordknutselaar. Gevoelig voor klimaatverandering en saucijzenbroodjes. Gelooft in de zinloosheid van het bestaan, maar heeft desondanks ambities. Oprechte hypocriet. Als kind in een ketel optimisme gevallen. Gezellig tijdens borrels. Minder gezellig de ochtend erna. Aanwezig. Weinig subtiel. Gulle lach. Letterlijk een grote mond. Pretendeert niet normaal, maar ook niet speciaal te zijn. Aanstekelijk. Uitgesproken, maar niet snel uitgepraat. Bang om saai te worden. Burgerlijker dan gehoopt. Wandelende Shazam. Podiumdiertje. Neemt het leven niet zo zwaar.

Jan van Houwelingen is nu een half jaar actief als stand-up comedian. Hij davert op een eigenzinnige wijze, met veel zelfspot, allerlei huisjes omver. Er is een kans dat er op teentjes getrapt wordt, maar hij biedt daarna altijd wel braaf dorps zijn excuses aan. Hij treedt op door heel het land, zolang de treinen rijden.

Yaïra is een comedian die nu een jaar of 4 rond rolt in de comedy scene. Rollend ja,  ze heeft verschillende neurologische en psychische bijzonderheden waaronder het syndroom van Gilles de la Tourette. Ook is ze dus rolstoelafhankelijk. Yaïra gebruikt haar diagnoses als bron van inspiratie tijdens en naast optredens.

Marc Pluijmaekers heeft Limburgse roots, maar is na zoveel jaren in de Randstad zijn zachte ‘G’ inmiddels wel kwijt. Nu de kilo’s nog. Een bourgondiër in de Vinex, die wanhopig elke kans aangrijpt om aan zijn treurige leven te ontsnappen. Tevergeefs

Wesley Winterswijk is een 30 jarige docent Engels op het mbo in Rotterdam. Comedy is voor hem een uitlaat klep waar hij kan zeiken over de kleinste dingen die hem irriteren.

Karel Sanders Ik schrijf 6 jaar columns en heb in 2017 mijn eigen column bundel uit laten komen. Mijn columns zijn terug te lezen op karelscolumn.nl en ook elke dinsdagavond te horen op NH Gooi in het programma OnAirwin. 

Hajo droomde als klein jongetje al over een bestaan als cabaretier. Omdat hij van zijn moeder eerst een écht vak moest leren, heeft hij zich na zijn studie vol overgave gestort op het leven als brave burgerman. En niet geheel onverdienstelijk: in 2011 won hij bijvoorbeeld de Landelijke Pleitwedstrijd voor jonge advocaten.

Jasper Nieuwenhuis na meer dan vijftien jaar in het voorgezet onderwijs trok hij de conclusie dat hij zijn grappen niet langer alleen aan pubers wilde vertellen. Hij klom het podium op en reist nu stad en land af om als comedian alles wat op mijn hart ligt te delen. Zijn verhalen zijn uit het leven gegrepen en daardoor een mix van mooie momenten, opmerkelijke opmerkelijkheden èn frustraties. Want alles mag er uit!

Bert Keurentjes – type: universitaire opleiding, gelukkig getrouwd, twee kinderen, nieuwbouwhuis, kantoorbaan – is zelfspot het uitgangspunt voor alle comedy. Met zijn droge, bij tijd en wijle venijnige humor spaart hij niemand tijdens zijn optredens, maar krijgt hij er zelf nog het meeste van langs. Leedvermaak gegarandeerd!

Bart Knockaert op 05 December 1971 te ELSENE (B) als zoon van een strenge rijkswachter (vergelijkbaar met NL Marechaussée) en een kleine poetsvrouw. Draait al een aantal jaar mee in het comedy en theatervak. Hij heeft zin deze TalkRadio column uitdaging.

Raymond Rodenbrug Cabaretier die blij is dat hij ook een vak heeft geleerd om zo deCorona Crisis nog met geld op de bank en brood op de plank tedoorstaan. Zoekt graag de grens op tussen realiteit en absurdisme.Beter bekend van zijn cabaretprogramma’s: “Held” en “Top”.

Columns komen in willekeurige volgorde op TalkRadio voorbij.