Eenvoudig Leven

Het boek Eenvoudig Leven van Shunmyo Masuno staat de komende periode centraal bij Arjen van Wifferen. Een van de vele zelfhulp boeken. maar eenvoudig en gelukkig zijn kernwoorden waar het in het leven van Arjen uiteindelijk allemaal om draait. Een uitgelezen moment om die boek eens nader te bestuderen. Morgen een nieuwe bladzijde…

De perfecte mix van Haemin Sunim en Marie Kondo, en voor de lezers van Ikigai

Hoe fijn zou het zijn als we ons elke dag fris zouden voelen en vol nieuwe energie? Veel mensen zijn druk of voelen zich gestrest. Om deze gevoelens tegen te gaan, zoeken we naar bijzondere ervaringen. Maar omdat die ervaringen geen deel uitmaken van ons dagelijks leven, verdwijnt dat spannende en fijne gevoel altijd weer snel. Shunmyo Masuno geeft ons eenvoudige lessen om ons leven élke dag gemakkelijker en aangenamer te maken.

Deze Japanse zenmonnik helpt je je leven te vereenvoudigen. Je leert geluk te vinden door kleine veranderingen en door jezelf open te stellen voor een hernieuwd gevoel van vrede en innerlijke kalmte. Shunmyo put uit de eeuwenoude wijsheid van zen en geeft je duidelijke en gemakkelijk te volgen lessen. Mindful tips als ‘Leer te leven in het moment’ worden afgewisseld met praktische lessen als ‘Zet je schoenen op een nette rij nadat je ze uitdoet’ – dat brengt overzicht in je leven. En door de prachtige, simpele pentekeningen krijg je als lezer de gelegenheid om echt te ontspannen.

Shunmyo Masuno (1953) is een Japanse zenmonnik en tuinarchitect. De wijsheid van Masuno komt voort uit zijn ervaring als hoofdpriester van een 457-jarige zentempel, als zentuinontwerper en als professor in duurzaam design. Ook heeft hij lezingen gegeven aan universiteiten over de hele wereld, waaronder Harvard en Cornell.